Technical Park heeft nieuwe stoeltjes voor oude Sombrero attracties ontwikkeld

De Italiaanse fabrikant Technical Park heeft nieuwe zitjes ontwikkeld voor haar thrillride Sombrero. Pretparken en exploitanten kunnen zo hun klassieker in een nieuw jasje steken die beter past bij de hedendaagse attracties.

 

De Sombrero van de Italiaanse fabrikant Technical Park is een klassieke gekende attractie die in heel wat pretparken terug te vinden is. De attractie bestaat uit een draaiende middenas met 5 armen die op en neer kunnen bewegen. Daaraan hangt telkens een gondel die op haar beurt ook kan draaien en waar 10 personen in plaats nemen. Deze 10 zitjes zijn in een rondje geplaatst en bezoekers zitten met hun gezicht naar het midden.

In het vernieuwde concept worden de 5 gondels van 10 personen vervangen door 5 keer 5 aparte armen waar telkens 1 stoel op gemonteerd is. Deze stoelen zijn veel comfortabeler ontworpen met meer ruimte voor de schouders ten opzichte van het vroegere krappe schouderbeugelsysteem. De zitjes zijn ook 90 graden gedraaid waardoor de bezoekers nu mee zullen kijken in de richting van de draaibeweging. De comfortaanpassing leidt wel tot een halvering van de capaciteit van de attractie. Vroeger konden 50 personen per rit plaats nemen, dit zal bij de nieuwe uitvoering 25 personen per rit zijn.

 

 

Bron: Technical Park