Onderdelen voor recordbrekende katapult attractie gearriveerd bij ICON Park

De eerste onderdelen voor de slingshot zijn aangekomen in ICON Park Orlando. De attractie moet de hoogste worden in zijn soort. Onderdelen van de gyro droptoren zijn nog niet gespot.

 

In juni 2019 maakte ICON park bekend de hoogste Gyro droptoren en hoogste slingshot ter wereld te bouwen. Het afgelopen jaar bleef het stil rond het project. Maar daar komt nu verandering in. De onderdelen voor de slingshot zijn intussen gearriveerd op de site.

De stukken hebben een roze en witte kleur. De slingshot moet een hoogte van 91 meter bereiken. Bezoekers zullen plaatsnemen in een zitje en doormiddel van twee kabels omhoog gelanceerd worden.

Voor de Gyro droptoren zijn er nog geen onderdelen aangekomen. Deze moet een hoogte van 122 meter krijgen. Dit zal het de hoogste maken in zijn soort. De toren zal gebouwd worden door het Australische bedrijf Funtime, dat ook instond voor de huidige recordhouder Highlander in Hansa-Park. Wie een ritje maakt, zal doormiddel van een draaiende gondel naar boven gaan, waarna de stoeltjes voorover zullen kantelen, voordat je aan de vrijeval begint.

Op de site van ICON Park is ook een Madame Tussauds museum, een Sea Life center, een Arcade City en een 7D Dark Ride Adventure te vinden. In juni 2018 opende er ook al de hoogste Star Flyer ter wereld met een hoogte van 138 meter. Dat record werd intussen verbroken door Skyline Park. Daar opende dit jaar Allgäuflieger die nog 4 meter hoger is.

 

Bron: ICON Park
Foto’s: Midway Mayhem