Karls Erlebnis-Dorf Elstal kondigt Disk’O Coaster aan

Het Duitse Karls Erlebnis-Dorf in Elstal, gelegen in de buurt van de hoofdstad Berlijn, zal in 2021 een Disk’O Coaster openen. De nieuwigheid zal “Der Fliegende Regenschirm” heten. Er zal eveneens een nieuw themagebied aangelegd worden voor de komst van de nieuwe publiekstrekker. Der Fliegende Regenschirm zal zelfs de snelste attractie van het park worden.

 

De Disk’O Coaster zal opgeleverd worden door de Italiaanse attractiebouwer Zamperla. Tijdens de rit zitten de passagiers op de buitenkant van een ronde schijf, met hun gezichten naar de buitenkant. Vervolgens bereikt deze schijf een snelheid van 70 km/u terwijl deze heen en weer pendelt over een afstand met een kleine heuvel in het midden. De schijf draait ook om zijn eigen as, zodat de passagiers zich altijd in een andere positie bevinden.

De gondel van de nieuwe attractie wordt vormgegeven als een grote paraplu en bezoekers kunnen onder de heuvel van de attractie doorlopen. De attractie biedt plaats aan 40 personen die tegelijkertijd een ritje kunnen maken. De officiële opening van Der Fliegende Regenschirm staat gepland op 7 mei 2021.

Rondom de Disk’O Coaster zal in 2021 ook het nieuwe themagebied “Wetterwelt” ontstaan. Hierin zal de attractie met het paraplu-ontwerp ook perfect geïntegreerd kunnen worden. Mogelijk volgen er in de toekomst meer attracties in het nieuwe themagebied.

In 2020 werd het nieuwe “Marmeladen-Land” nog geopend in Karls Erlebnis-Dorf Elstal.

 

 

 

Bron: Parkerlebnis.de