Eerste inversie gebouwd van nieuwe achtbaan Plopsaland De Panne

De bouw van de nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne gaat momenteel aan een razend tempo vooruit. De nieuwe achtbaan heeft de werknaam Time Traveler en wordt een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De Europese primeur zal in 2021 geopend worden.

 

De bouwwerken aan Time Traveler gaan de laatste weken erg hard. Half september kwamen de eerste supports aan in het park. Een week later stonden ze al overeind. Half oktober kwamen dan ook de eerste trackdelen aan in het park en vorige week werden de eerste trackdelen geplaatst. Ondertussen is al zelfs de eerste inversie volledig opgebouwd, dit is dus het moment dat je voor de eerste keer overkop zal gaan in de achtbaan. Het gaat om de zogenaamde Curved JoJo-Roll, een variatie op een Heartline Roll, die meteen genomen wordt bij het buitenrijden van het station.

© Nick Jaspers

 

Time Traveler wordt een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit wil zeggen dat het een achtbaan wordt met draaiende karretjes, lanceringen bevatten en inversies. Het is de allereerste keer in Europa dat een Spinning Coaster gebouwd wordt die lanceringen bevat of inversies heeft. Hiermee heeft Plopsaland De Panne dus een dubbele Europese primeur te pakken.

Time Traveler zal een maximale snelheid behalen van 90 km/u. Dit is evenveel als Anubis The Ride. De achtbaan wordt 33 meter hoog en zal een lengte hebben van 920 meter, waarmee het de derde langste achtbaan van België wordt.  Als kers op de taart zal het parcours maar liefst 2 lanceringen en 5 inversies bevatten. Met de bouw van Time Traveler is een investering van 15 miljoen euro gemoeid.

 

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

 

Foto: Nick Jespers