Lake Compounce sluit haar attractie Wipeout

Het Amerikaanse pretpark Lake Compounce maakte bekend afscheid te nemen van haar thrillride Wipeout. Deze attractie opende in 2009 in het park, maar moet nu verdwijnen. Als officiële reden gaf het park aan dat de populariteit daalde van deze attractie, maar het lijkt er op dat de Parques Reunidos Group wil besparen door energievreters uit haar Amerikaanse parken te verwijderen.

 

Nadat zusterpark Kennywood bekendmaakte afscheid te nemen van vier klassieke attracties, laat ook Lake Compounce weten dat ze één van haar attracties sluit. Het park vertelde dat ze de attractie verwijderen na een onderzoek naar bedrijfszekerheid, capaciteit en populariteit. Toch lijkt het alsof Parques Reunidos, de eigenaar van beide parken, bezig is aan een bezuinigingsronde, door de coronacrisis.

Wipeout was een attractie die in 2009 geopend werd in het park. Deze bestaat uit een grote draaischijf met stoeltjes, die ronddraait. Een hydraulische arm heft de gondel ook langs een zijde op, waardoor je een op en neer beweging maakt. Een gelijkaardige attractie kan je bij ons terugvinden in het Belgische Walibi Belgium met Octopus. Voor de bouw van dit type attractie staat het Amerikaanse bedrijf Chance Rides in.

 

 

Bron en foto: Lake Compounce