Bouw waterpark Oceana kan beginnen bij Liseberg

Na een positieve beslissing van het bestuur van Liseberg en een ondertekende overeenkomst met de aannemer NCC, kunnen de werkzaamheden aan het waterpark van Liseberg nu echt beginnen. Het waterpark, dat de naam Oceana heeft gekregen, zal naar verwachting over iets meer dan drie jaar worden voltooid en met zijn 500.000 jaarlijkse gasten zal het een broodnodige aanvulling zijn op de toeristenindustrie in Göteborg.

 

In 2017 zei de gemeenteraad van Göteborg ja tegen de uitbreidingsplannen van Liseberg met een belevingshotel en een overdekt waterpark naast het pretpark en in oktober 2019 begon de bouw van het Liseberg Grand Curiosa Hotel. De bouw van het waterpark start nu ook, nadat de plannen van het project zijn goedgekeurd door het bestuur van Liseberg.

Het waterpark, dat de naam Oceana zal krijgen, krijgt net als het hotel een geheel eigen thematisering, geïnspireerd op de geschiedenis van Göteborg en de Oost-Indische Compagnie in combinatie met Lisebergs eigen unieke DNA. Het wordt volgens het park een geweldige waterbelevenis, in tegenstelling tot andere parken die je kan vinden in Scandinavië. Met een zwemoppervlak van bijna 6.000 m2 indoor en 4.000 m2 outdoor, kunnen gasten genieten van rustige overdekte zandstranden tot de coolste waterattracties van Noord-Europa.

“Mijn persoonlijke favoriet is Boomerangon. Daarin beleef je de rit met zes mensen tegelijk. Het voelt fantastisch om dit soort ervaring overdekt te kunnen aanbieden en dus aangepast aan ons Zweedse klimaat”, vertelt Thomas Sjöstrand , CEO van Liseberg’s Jubileum-project.

Liseberg’s bestuursvoorzitter Christer Holmgren (M) is zowel trots als verwachtingsvol voor de start van de bouw:

“Dit is precies wat Göteborg nodig heeft om de toeristenindustrie weer op gang te krijgen na de coronacrisis. Het waterpark zal een half miljoen bezoekers per jaar kunnen ontvangen en 185.000 extra overnachtingen kunnen betekenen voor de stad. Het zal een door crisis geteisterde industrie nieuw leven inblazen”, vertelt Christer Holmgren.

Met in totaal 14 attracties en glijbanen en tot 1750 dagelijkse gasten wordt Oceana een van de grootste waterparken in Noord-Europa. Maar dat is nog maar het begin… Net als bij Lisebergs pretpark, zal het waterpark constant in ontwikkeling zijn, waar nieuwe attracties, thema’s en ervaringen worden toegevoegd als dat nodig is.

De bouwkosten van het waterpark worden geschat op 1.060 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 105 miljoen euro)

 

Feiten over het Oceana-waterpark:

  • Totale binnen oppervlakte: 13.600 m2.
  • Zwemoppervlak: ca. 6000 m² binnen + ca. 4.000 m² buiten
  • Aantal attracties: 14 waarvan 4 grote waterattracties + lazy river, een golfslagbad en waterspeeltuin voor verschillende leeftijden.
  • Gastcapaciteit: 1750 zomertijd, 1250 buiten de zomer (zal afhankelijk zijn van het weer).
  • Andere gebieden: Café, winkel en restaurant..