Nigloland installeert eerste track van nieuwe Water Coaster

Het Franse pretpark Nigloland is volop bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan. Het gaat om een Water Coaster zal gaan, die wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Ondertussen kwam de eerste track aan in het park en meteen werd begonnen aan de opbouwwerken.

 

Na de opening van Alpina Blitz in 2014 zal het Franse pretpark Nigloland in 2021 een nieuwe grote achtbaan openen. Het wordt een Water Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides waarbij de bootjes zowel over een achtbaantrack zullen razen, alsook zullen varen over het water.

Ondertussen vroeg Nigloland ook een patent aan op de merknaam Krampus Expedition, wat vermoedelijk dan ook de nieuwe naam van de achtbaan zal worden. Verder zijn de bouwwerkzaamheden al enkele maanden aan de gang, zijn er al heel wat funderingen gebouwd en wordt er gewekt aan het stationsgebouw.

Onlangs geraakte de bouwwerken werken in een stroomversnelling toen de eerste trackdelen aankwamen in het park. Onmiddellijk daarna werd gestart met de installatie van de eerste trackdelen.

Voor de bouw van de attractie is een budget van 15 miljoen euro voorzien. Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Nigloland Fans