Britse Legoland opent nieuw themagebied in 2021

Legoland Windsor Resort heeft nieuwe plannen ingediend bij de Royal Borough of Windsor en Maidenhead Council voor de herontwikkeling van Adventure Land. Hiermee wordt aangegeven dat het de initieel voorziene themagebied THE LEGO® MOVIE ™ World in een nieuw jasje zal worden gestopt. Het nieuwe themagebied zal Lego Mythica: World of Mythical Creatures heten. De voorziene openingsdatum van het nieuwe themagebied is ergens in de lente van 2021.

 

“Something big is coming in 2021”. Dat staat alvast te lezen op nieuwe affiches in het Britse park. Onder de codenaam Project Rex werd er in juli 2019 voorgesteld om het themagebied Adventure Land te herontwikkelen tot THE LEGO® MOVIE ™ World, maar die plannen krijgen nu een andere wending. Bezoekers van het resort zullen binnenkort het gebied Lego Mythica: World of Mythical Creatures kunnen betreden.

 

LEGO MYTHICA: World of Mythical Creatures bevat spannende nieuwe attracties en ervaringen, waaronder een nog nooit eerder vertoonde attractie in het Verenigd Koninkrijk.

Het parallelle universum van LEGO MYTHICA, gemaakt voor kinderen en door kinderen, markeert de grootste investering van het resort sinds de poorten 25 jaar geleden voor het eerst openden en het zal de verbeelding en creativiteit van kinderen de vrije loop laten wanneer mythische LEGO-wezens voor hun ogen tot leven komen.

 

Met de onthulling van de naam in een video die wordt gedeeld via LEGOLAND Windsor’s sociale mediakanalen, onthult het park een mythisch portaal naar een andere wereld die voor het eerst opengaat. Er wordt gehint naar de wezens die bezoekers in dit parallelle universum kunnen ontdekken. In de video zien we enkele grote pootafdrukken en een monster dat over het park heenvliegt. De video van amper 30 seconden eindigt met ijsstorm die de iconische ingang van LEGOLAND Windsor bevriest.

In samenwerking met Kids Industries bracht het Legoland Windsor-team een jaar door met zeven- tot elfjarigen en hun ouders. Hun ideeën werden op papier gezet, en het zijn dus voornamelijk deze kinderen die een grote invloed hadden op de ritervaringen, de personages en de namen. 

Thomas Jellum, Divisional Director bij Legoland Windsor Resort, zei: “Er is geen betere manier om onze 25ste verjaardag te vieren dan met deze onthulling van een volledig unieke ervaring. De kern van Lego Mythica: World of Mythical Creatures zullen epische attracties zijn, waaronder een primeur in het Verendigd Koninkrijk, en adembenemende mythische wezens die de verbeelding van kinderen zullen inspireren om te bouwen en te spelen.

“Ons nieuwe land is al twee jaar in de maak en is samen met gezinnen gecreëerd, om ervoor te zorgen dat het in 2021 levert wat kinderen en hun ouders willen van een pretpark. We kunnen niet wachten om binnenkort meer details te delen.”

Lego Mythica: World of Mythical Creatures is momenteel in aanbouw in het resort en zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 worden geopend. Het nieuwe land zal terug te vinden zijn tussen Heartlake City en de LEGO-themahotels van het Resort.

 

Bronnen: southparks.co.uk, Legoland Windsor Resort
Foto’s: Theme Park Guide, Coaster Connection, Legoland Windsor Resort