Vanaf nu kan je het Plopsa Hotel boeken

Vanaf heden is het mogelijk om een kamer te boeken in het Plopsa Hotel, het allereerste hotel van de Plopsa Group dat zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne bevindt. Het gloednieuwe hotel, met 117 spectaculaire themakamers, opent op zaterdag 24 oktober officieel haar deuren voor het grote publiek.

 

Het is eindelijk zover, op zaterdag 24 oktober opent het toonaangevende Plopsa Hotel haar deuren. Vanaf heden hebben bezoekers de kans een magische overnachting te boeken in een van de 117 themakamers. Daarvan zijn er 11 suites met een doorgedreven thema van onder andere Samson & Marie, Kabouter Plop, Bumba, K3 en Mega Mindy en 10 neutrale luxesuites, voorzien van alle ruimte, weelde en comfort. De overige 96 standaardkamers hebben een neutraler, stijlvol theaterthema. Daarnaast telt het Plopsa Hotel een ruim restaurant ‘Le Grand Buffet’ met aanpalend buitenterras, twee bars, drie hedendaagse vergaderzalen voor zakelijke bijeenkomsten en een ondergrondse parking. In de impressionante foyer prijkt een gedetailleerde plafondschildering van Maya de Bij. Naast Maya maken ook de verschillende andere Studio 100-figuren een prominent deel uit van het decor.

Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100, haar eerste stappen in de hotelbranche. “Hier hebben we heel lang naar uitgekeken. We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. Een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie om uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming zodat we bezoekers de totaalervaring kunnen bieden.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Kamers kunnen vanaf heden geboekt worden via www.plopsahotel.be. De kamerprijzen zijn telkens inclusief parking, een uitgebreid ontbijtbuffet, ongelimiteerde toegang tot zowel Plopsaland De Panne, Mayaland Indoor als Plopsaqua De Panne tijdens het verblijf en een rijkelijk avondmaal in het ‘Le Grand Buffet’-restaurant.

Toekomstige investeringen

“Tot 2023 investeren we in totaal 250 miljoen euro in al onze Plopsa-parken in België, Nederland, Duitsland en Polen. Daarvan gaat er 75 miljoen naar de site in De Panne.”, geeft Van den Kerkhof nog mee. Zo staat in 2021 de opening van een Xtreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne gepland. Aan de bouw van het Plopsa Hotel hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro. Het nieuwe hotel biedt werkgelegenheid aan 50 nieuwe medewerkers.