Nieuwe Aquanura-show met hits van Guus Meeuwis in première in de Efteling

Donderdagavond ging de allernieuwste Aquanura-show in première in de Efteling: ‘Aquanura, met een zachte G’. In deze 12 minuten durende fonteinenshow worden de grootste hits van Guus Meeuwis afgewisseld met herkenbare Efteling-melodieën. De Efteling besloot Guus Meeuwis voor zijn 25-jarig artiestenjubileum te eren met deze bijzondere show, die tot en met 15 november elke avond te zien is in het attractiepark. Hoewel op deze avond geen publiek te gast kon zijn, was het feestje er niet minder om. In het bijzijn van Wim van de Donk, oud-Commissaris van de Koning en goede vriend van de zanger, werd Guus toegezongen en in het zonnetje gezet. Daarna startte Guus op symbolische wijze de eerste show. Zichtbaar onder de indruk bedankte Guus de Algemeen Directeur van de Efteling Fons Jurgens: “Het was echt overweldigend! Ik was natuurlijk vooraf betrokken bij het ontwerp van deze show, maar om het nu in het echt te zien en te horen is geweldig, zo speciaal. Dat dit nu elke avond voor zoveel bezoekers te zien zal zijn is echt een hele eer.” De première was live te volgen via regionale Omroep Brabant en de social media kanalen van de Efteling. Op deze manier konden, ondanks de corona-maatregelen, liefhebbers en medewerkers van de Efteling er toch een beetje bij zijn.

 

 

De nieuwe Aquanura show draagt de titel ‘Aquanura, met een zachte G’, een verwijzing naar de succesvolle concertreeks ‘Groots met een zachte G’ van Guus Meeuwis. Eigenlijk zou hij dit jaar voor het 15e jaar op rij deze stadionconcerten geven. Ondanks dat het jaar 2020 voor zowel Guus als de Efteling heel anders verloopt dan gepland, zijn beide erg blij dat deze bijzondere samenwerking toch door kan gaan. Zowel de Efteling als Guus hopen op deze manier heel Nederland de Brabantse warmte te laten ervaren in de periode tussen de zomermaanden en de sfeervolle winterperiode in.

 

Guus Meeuwis

In de zomer van 1995 brak Guus Meeuwis door met zijn single ‘Het Is Een Nacht’. Inmiddels heeft hij talloze hits op zijn naam staan en gaf hij ruim 60 stadionconcerten. Op 31 juli verscheen zijn nieuwe studioalbum ‘Deel Zoveel’. Meerdere avonden per week brengt Guus dit album met live band ten gehore in zijn eigen pop-up club ‘Club Zoveel’ in de grote zaal van 013 in Tilburg.

 

Aquanura

In 2012 opende Aquanura in de Efteling ter ere van het 60-jarig bestaan van het park. Aquanura is de grootste watershow van Europa, waarin meer dan 200 fonteinen en 900 lampen de bezoeker trakteren op een 12 minuten durende show vol Efteling-muziek. Eerder werkte de Efteling al samen met Tiësto met wie een speciale show werd ontwikkeld.