Uitgestelde achtbaan Parc Asterix heeft een naam

Oorspronkelijk zou Parc Asterix in 2021 een nieuwe spectaculaire achtbaan openen. Maar de opening werd met twee jaar uitgesteld naar 2023. Inmiddels werd er wel al een naam bekend gemaakt. De nieuwe coaster zal Toutatis gaan heten.

Toutatis zal de achtste rollercoaster van het park worden. De LSM Launch Coaster zal een topsnelheid behalen van 107 km/u. De rollercoaster wordt 51 meter hoog. Waardoor het de snelste en hoogste achtbaan van Frankrijk zal worden.

De achtbaan krijgt een tracklengte van 1075 meter. In totaal zullen er vier lanceringen zijn waarvan er één achteruit zal gaan. Hierdoor wordt er een afstand afgelegd van 1361 meter. In totaal heeft het parcours drie inversies. Het project zal gebouwd worden door Intamin Amusement Rides, achter de huidige bobslee-achtbaan, La Trace du Hourra.

De naam Toutatis verwijst naar de gelijknamige Keltische god. In de strips van Asterix is hij de beschermgod van het Gallische dorpje en wordt hij veel aanroepen met de uitspraak: “Bij Toutatis!”

 

Foto’s: Parc Asterix
Bron: rcdb, starparc.be