Uitgelicht: Ghost Chasers – Movie Park Germany

Ghost Chasers is een typische Wilde Muis achtbaan in het Duitse Movie Park Germany. De achtbaan staat in het teken van de Nickelodeon serie SpongeBob SquarePants. Al kende de achtbaan in het verleden nog meer namen.

 

 

Met Ghost Chasers heeft Movie Park Germany een achtbaan waarvan er dertien in een dozijn bestaan. Deze achtbaan werd gebouwd door Mack Rides en is van het type Wild Mouse, met de Compact Park model uitvoering. De hoogte van deze achtbaan is 14 meter, de lengte van de track is 370 meter en er wordt een snelheid bereikt van 45 km/h.

Ghost Chasers opende in 2000 als Tom and Jerry’s Mouse in the House, maar door de overname van het park wijzigde dit in 2005 naar Mad Manor. In 2008 met de komst van Nickland kreeg ze haar uiteindelijke naam.

Een ritje maken op deze achtbaan kan vanaf een lengte van 1,20 meter.