No Limit van Van Reken duikt op in Polen

De Nederlandse attractie No Limit is weg uit Nederland. De booster-attractie reist momenteel rond in Polen. De attractie was jarenlang actief in Nederland onder de exploitant Van Reken. Het was op een van onze kermisbezoekjes in Polen dat we de attractie tegenkwamen.

 

De No Limit kennen we van op de Nederlandse kermissen. Daar reisde de attractie jarenlang rond onder de exploitanten Van Reken. Het gaat om een booster-attractie van het type Furioso, gebouwd in 2005 door de Nederlandse fabrikant Mondial.

De première was voor de Foire Saint Romain Rouen die traditioneel in het najaar in Frankrijk plaatsvindt. Het was de Franse exploitant Bazin die destijds de attractie had aangekocht. Een aantal jaar later kocht de Franse exploitant Liener de attractie over. Rond 2010 verhuisde deze naar Nederland waar die van Buwalda tot bij Van Reken kwam. De attractie reisde ook soms onder de Duitse exploitant Kriek.

 

Tijdens onze reis door Polen kwamen we in Darłowo waar we de kermis Lunapark Krasnal bezochten, die wordt uitgebaat door de Poolse exploitant Europark Krasnal. Daar vonden we de No Limit, die erg snelle rondjes maakte.

De volledige bestikkering en afrastering van Van Reken was ook daar nog gewoon op de attractie te zien. Het is daarom niet helemaal duidelijk of Europark Krasnal de attractie heeft overgekocht of een jaar gehuurd heeft wegens de beperkingen die gelden op de Nederlandse kermissen.

De attractie stond heel deze zomer in Darłowo, in het noorden van het land vlak aan de Poolse kust. Momenteel staat de No Limit opgesteld in de Poolse stad Gniezno, in het midden van het land. Op deze kermis is er ook een break dance te vinden die de naam Break Dancer heeft. Het gaat om een bijna volledig zwart exemplaar die gebouwd werd door Huss.

 

Foto’s: Themeparkfreaks.eu (Jonathan Sansens)