Grootste indoorwaterpark van Europa Suntago Water World geopend

Het grootste indoorwaterpark van Europa is eindelijk geopend in het Poolse Wręcza. Het nieuwe waterpark Suntago Water World kenmerkt zich door de vele waterglijbanen die het rijk is. Opmerkelijke attracties zijn onder meer de iconische Jungle Eclipse glijbaan die de langste waterglijbaan van Europa is, evenals de Pepsi Mad Octopus waterachtbaan die verschillende opwaartse secties heeft.

 

Park of Poland:

In de Poolse stad Wręcza, op drie kwartier rijden van de hoofdstad Warschau, is het gloednieuwe indoorwaterpark Suntago Water World geopend. Het is meteen ook het grootste indoorwaterpark van Europa. Het is het eerste onderdeel dat geopend werd van het grootse project Park of Poland dat in totaal bijna 800.000 m² groot wordt. In volgende fases zal hier ook nog een pretpark, hotels, een shopping center en verschillende conferentie zalen gebouwd worden.

Het waterpark zelf heeft een capaciteit van tienduizendpersonen en is 365 dagen per jaar geopend. Suntago Water World bevat 18 verschillende baden, 32 waterslides, 10 sauna’s en luxe spa’s en een tropische tuin met 700 geïmporteerde palmbomen die afkomstig zijn uit Maleisië, Florida en Costa Rica.

 

Themazones:

Suntago Water World heeft drie themazones: Jamango water jungle, Relax Suntago en Saunaria Suntago. In iedere zone zijn er unieke attracties en entertainment. De totale kosten van deze investering bedraagt 170 miljoen euro.

 

Jamango Water Jungle

In de eerste zone met twee binnenzwembaden en een buitenbad met bar kunnen waterratten tot 32 glijbanen uitproberen. Jamango telt zelfs 18 verschillende zwembaden.

In deze zone vinden we een glijtoren terug. Deze is voorzien van twee liften die de begane grond verbinden met de ingang van de glijbanen. De meeste attracties zijn uitgerust met kleurrijke daglichteffecten. De glijbanen zijn respectievelijk:
– Pink Serpent (body slide)
– Tiger’s Race (duellerende trechterglijbanen)
– Blue Boa (body slide)
– Shark Bowl (bowl slide/body slide)
– Unicorn Cloud (wide slide / body slide)
– Jungle Eclipse (funnel slide)
– Mad Crocodile (body slide)
– Crazy Dive (valluik)
– Jaw Drop (valluik)
– Hunter’s Raft Race (duellerende halfpipe)
– Black Thunder (black hole)
– Mad Octopus (trechterglijbaan)
– Pirates Playground (glijbanen voor kinderen)
– Neon Torpedo (black hole)
– Green Mamba (round-raft ride)
– Rainbow Race (waterglijbaan racer).

 

Hieronder kan je de onride bekijken van de Jungle Eclipse. Deze glijbaan wordt beschouwd als de langste waterglijbaan van Europa.

 

Relax Suntago

In de volgende zone kom je tot rust, omringd door bijna 740 palmbomen die rechtstreeks geïmporteerd werden uit Florida, Maleisië en Costa Rica. Hier zijn ook 8 mineraalbaden terug te vinden. Gasten kunnen hier ook ontspannen in de Suntago Wellness & Spa.

 

Suntago Saunaria

In deze zone zijn er tien verschillende gethematiseerde sauna’s van over de hele wereld aanwezig. Ontspannen kan in de Koreaanse recreatieruimte of die van de Mont Blanc of op de rustgevende stroom van een tropische waterval in de Calla douche.

 

De investeerder Global City Holding kondigt in de toekomst ook de bouw aan van een enorm pretpark aan, dat samen met het aquapark deel gaat uitmaken van het project Park of Poland. Losstaand van dit project heeft ook de Belgische Plopsa Group plannen om in de buurt van Warschau een pretpark te bouwen. Deze zou moeten openen in 2021, maar het lijkt er op dat dit wegens de coronacrisis een jaartje zal worden opgeschoven.