Steirarodl Modriach plant tweede alpine coaster

Steirarodl Modriach heeft plannen om een tweede alpine coaster te bouwen. Deze zal van het type sport coaster worden, wat een variantie is op de bestaande alpine coaster. Eerder dit jaar werd er al een andere alpine coaster geopend die meer dan een kilometer lang is.

 

Steirarodl Modriach is gelegen in het dorpje Edelschrot, in het Oostenrijkse gebied Styria. Dit voorjaar opende daar, met twee jaar vertraging, hun eerste alpine coaster die de naam Steirarodl kreeg. Deze alpine coaster werd gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand en is 1180 meter lang. Tijdens de rit wordt er een hoogteverschil van 66 meter overbrugt en is er een snelheid van 40 km/u. In totaal is er een gemiddeld hellingspercentage van 16,5%.

De alpine coaster scoort blijkbaar zo goed dat Steirarodl Modriach al meteen een tweede exemplaar zal openen in 2021. Deze zal eveneens gebouwd worden door Wiegand maar wordt deze keer van het type sport coaster. Bij de sport coaster kunnen de bezoekers zelf niet remmen zoals dit bij klassieke alpine coasters wel het geval is. Er is ook een mogelijkheid dat er airtime heuvels in het parcours toegevoegd kunnen worden.

Het prototype van de sport coaster was de dubbele alpine coaster Dawson Duel in het West-Vlaamse pretpark Bellewaerde. Hier zagen we voor het eerst een alpine coaster waarbij de bezoekers zelf niet kunnen remmen. Maar het was vooral de tweede sport coaster die gebouwd werd waarbij de fans grote ogen trokken. Hier gaat het om de Speed Bob in het Duitse dorp Riedenburg bij AltmühlBOB. Deze alpine coaster heeft een aantal spectaculaire airtimeheuvels en behaalt een snelheid van 60 km/u, de helft meer dan een normale alpine coaster. Wij gingen deze alpine coaster vorig jaar uittesten en waren erg onder de indruk!

 

 

Bron: rcdb // Foto: Bob Van Dyck