Nieuwe rodelbaan in Oostenrijks dorpje Edelschrott opent met 2 jaar vertraging

Steirarodl Modriach, gelegen in het Oostenrijkse dorpje Edelschrott, heeft met 2 jaar vertraging een gloednieuwe rodelbaan geopend. Het gaat om een Alpine Coaster die gebouwd werd door Wiegand en die een hoogteverschil heeft van 66 meter.

 

De rodelbaan heeft de naam Steirarodl gekregen en is gelegen in Steirarodl Modriach. Steirarodl Modriach is gelegen in het dorpje Edelschrott dat gelegen is in het Oostenrijkse gebied Styria. De rodelbaan wordt van het type Alpine Coaster en werd gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand die wereldmarktleider is in de bouw van rodelbanen.

Steirarodl heeft een lengte gekregen van 1180 meter en tijdens de rit wordt er een snelheid bereikt van 40 km/u. Bezoekers die een ritje maken overbruggen op het traject een hoogteverschil van 66 meter. De start van de rit is gelegen op 1012 meter boven zeeniveau en het eindstation is gelegen op 946 meter op zeeniveau. Hierdoor is er een gemiddelde hellingsgraad van 16,5%. Een ritje kost 6 euro, 3 ritten is 15 euro en 5 ritten zijn 20 euro.

Oostenrijk staat bekend om haar lange en goede rodelbanen. In de top 10 van langste Alpine Coasters ter wereld is het land maar liefst 4 keer vertegenwoordigd. Oostenrijk heeft niet alleen de Alpine Coaster met de langste afdaling ter wereld, het land heeft ook nog eens de langste monorail Alpine Coaster in de wereld. Ook de best gethematiseerde rodelbaan is gevestigd op Oostenrijks grondgebied.

 

Bron: Coaster-count, rcdb, steirarodl

Foto’s: steirarodl