Nieuwe naam voor Walibi Sud-Ouest in 2021

Walibi Sud-Ouest krijgt in 2021 een nieuwe naam. Het Walibi merk verdwijnt en de naam eveneens. Hiermee verdwijnt er opnieuw een Walibi-pretpark en zullen er nog maar drie van de vijf overblijven. Walibi Sud-Ouest kwam in 2015 in handen van de Spaanse pretparkengroep Aspro Parks.

 

Het Franse pretpark Walibi Sud-Ouest zal volgend jaar van naam veranderen. In de nieuwe naam zal het merk Walibi niet meer voorkomen, dit heeft het pretpark laten weten. In 2015 kocht de Spaanse pretparkgroep Aspro Parks Walibi Sud-Ouest over van de Franse pretparkengroep Compagnie des Alpes (CdA). CdA had zelf de Walibi-groep overgenomen van Star Parks in 2006 die het dan weer in 2004 overkocht van Six Flags die de parken via Premier Parks in 1998 overkocht van de Belgische zakenman Eddy Meeùs.

Door de overname in 2015 kwam het pretpark los te staan van de andere Walibi-parken, zijnde Walibi Belgium, Walibi Holland en Walibi Rhône-Alpes. Eerder gebeurde ook al het zelfde met Walibi Lorraine in 2006 dat later de naam Walygator Parc kreeg. In tegenstelling tot Walygator Parc behield Walibi Sud-Ouest na de overname wel de licenties van Walibi en werd het pretpark ook gewoon als een Walibi-pretpark uitgebaat.

Dat zal dus nu echter gaan veranderen nadat het franchisecontract na 2020 niet meer verlengd zal worden. Wat de nieuwe naam wordt wil Aspro Parks nog niet kwijt, maar het park zal de naam krijgen van een al  bestaand Aspro Parks merk. Daarbij gaat het ook nog eens om een merk dat al bestaat in Frankrijk. Het enige andere Franse pretpark dat Aspro Parks in handen heeft is Walygator Parc, mogelijk zullen we dus vanaf 2021 een tweede Walygator Parc krijgen.

 

Bron: sudouest.fr 

Foto: Themeparksfreaks.eu (Bob Van Dyck)