Nigloland krijgt Water Coaster van Mack Rides

Het Franse pretpark Nigloland is volop bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan. Ondertussen is duidelijk geworden dat het om een Water Coaster zal gaan, die wordt uitgerust met een nieuw track type. Het is de Duitse fabrikant Mack Rides die instaat voor de bouw van de nieuwe attractie.

 

Het Franse pretpark Nigloland maakte eerder dit jaar bekend een nieuwe achtbaan te zullen openen in 2021. Veel meer wou het pretpark daarover niet kwijt, maar ondertussen geraken stilaan meer details bekend. Zo is er onder andere een vrachtwagen gespot met achtbaantrackdelen die onderweg was naar Nigloland.

De onderdelen die de vrachtwagen vervoerde waren van een nieuw tracktype dat ontwikkeld werd door de Duitse fabrikant Mack Rides die momenteel al twee types van Water Coasters bouwt. Dit zijn de SuperSplash zoals we deze kennen van Atlantica SuperSplash in Europa Park en SuperSplash in TusenFryd. Het andere type is de traditionele Water Coaster die we kennen van Poseidon in Europa Park en Skatteøen in Djurs Sommerland.

Ondertussen vroeg Nigloland ook een patent aan op de merknaam Krampus Expedition, wat vermoedelijk dan ook de nieuwe naam van de achtbaan zal worden. Verder zijn de bouwwerkzaamheden al enkele maanden aan de gang, zijn er al heel wat funderingen gebouwd en wordt er gewekt aan het stationsgebouw.

Voor de bouw van de attractie is een budget van 15 miljoen euro voorzien. Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: rcdb, Parks & Coasters Worldwide

Foto’s: Niglofans, cslkenny