Liseberg annuleert nu ook kerstopening

Nadat eerder al besloten werd dat het Zweedse pretpark Liseberg tijdens de Halloweenperiode gesloten blijft, moet het park nu ook de kerstopening annuleren. Dit alles ten gevolge van de COVID-19 pandemie en de opgelegde voorwaarden vanuit de overheid.

 

Het feit dat nu ook de kerstperiode wordt afgelast, betekend dat Liseberg voor het eerst in haar bijna 100-jarige geschiedenis een heel jaar gesloten heeft moeten blijven. Dit heeft grote financiële consequenties. Op dit moment hebben meer dan 100 mensen van het vaste personeel van het attractiepark hun ontslag gekregen en krijgen de 2.500 seizoensmedewerkers die normaal in het attractiepark werken geen werk aangeboden.

“We proberen de nodige aanpassingen te maken en hebben ook een constructieve dialoog met de overheid over compensatie. Maar deze pandemie treft niet enkel Liseberg. Een Göteborg zonder open Liseberg heeft enorme gevolgen voor de hele stad, zowel voor de handel als het toerisme” vertelt CEO Andreas Andersen.

Het park legt nu de focus op de heropening wanneer het nieuwe seizoen begint in 2021. De werkzaamheden aan Lisebergs Jubileumproject, de uitbreiding met een themahotel en indoor waterpark, gaan gewoon door en worden momenteel niet beïnvloed door de sluiting van Liseberg.

 

Bron: Liseberg