Werken Extreme Spinning Coaster volop aan de gang in Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne zal volgend jaar een spectaculaire achtbaan openen. Het park opent namelijk in het voorjaar van 2021 een Extreme Spinning Coaster van Mack Rides. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden aan het stationsgebouw volop aan de gang en werden de eerste supports reeds geplaatst. 

 

Fans werden dolenthousiast toen Plopsaland De Panne een jaar geleden bekendmaakte een Extreme Spinning Coaster te gaan bouwen van Mack Rides. Dit is een achtbaan met draaiende karretjes en die tegelijkertijd overkop zal gaan, uniek in Europa! Daarboven op krijgt de achtbaan ook nog eens 2 lanceringen. Midden september kwamen de eerste supports aan op de parking en ondertussen werden de eerste supports al geplaatst. Ook de werken aan het stationsgebouw zijn ver gevorderd. Dit kunnen we zien aan foto’s die Theme Park Magic deelde op haar facebookpagina.

De nieuwe achtbaan kreeg de projectnaam Time Traveler. Dit verwijst naar het allereerste exemplaar van dit model dat opende in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City in 2018. Deze achtbaan krijgt haar eigen custom lay-out die speciaal aangepast is aan het park. De Extreme Spinning Coaster van Plopsaland krijgt een hoogte van 33 meter en een snelheid van 90 km/u. Tijdens het ritje van 920 meter zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan via verschillende spectaculaire elementen. Daarnaast zijn er ook nog twee lanceringen terug te vinden en verschillende airtimeheuvels. Dit kan je zien in onderstaande video.

 

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

 

Foto’s: Theme Park Magic