Sfeerverslag: Plopsa Coo – 22 augustus 2020

Op zaterdag 22 augustus 2020 trok ik samen met Themeparkfreak Bob naar Plopsa Coo in Stavelot. Onze dag begint vroeg want het is een lange autorit naar Stavelot. Eenmaal aangekomen begeven we ons direct naar de ingang. Het is eind augustus en het valt direct op dat er veel volk en veel wespen zijn. Een unieke kans om iets aan mijn angst voor wespen te doen dus.

Eenmaal binnen laat ik aan Bob weten dat ik hier nog niet geweest ben en dat mijn volgende rollercoaster die ik doe mijn 100ste credit zal zijn. Bob vertelt me dat hier twee rollercoasters zijn en raadt me aan om als 100ste baan Halvar te doen aangezien dit een volgens hem een verborgen pareltje zou zijn.

Ik kan hem geen ongelijk geven, na een ritje te maken op Halvar ben ik verliefd op dit leuk baantje dat speciaal ontworpen is op de maat van het terrein. De baan geeft je best redelijk veel airtime voor zijn bescheiden lengte, plezier verzekerd dus. Halvar is een steel Coaster gemaakt door Vekoma en is gethemed naar de Studio 100 reeks Wickie de Viking.

We wandelen verder in dit kleine maar wel gezellig parkje en beslissen om een rit te maken op de Log Flume Maya Splash. Ik vond hem zeker wel leuk om eens te doen maar het is zeker niet de extreemste Log Flume die je in je leven zal doen. Hij heeft namelijk maar 1 afdaling die niet echt hoog is. Het is dus grotendeels een rustig ritje dat je meeneemt langs figuurtjes uit de studio 100 reeks Maya de Bij. Deze attractie werd gebouwd door Mack.

Nu hebben we terug zin in wat meer thrill en gaan naar de 2de rollercoaster van dit park Vicky the Ride. Dit is een spinningcoaster gebouwd door Gerstlauer. Ook met theming van Wickie de Viking. Naar mijn mening is dit best een leuke spinning coaster. Wil je extra hard spinnen ga dan met 2 aan 1 kant in het bakje zitten en laat de overkant leeg, spinning plezier is dan zeker gegarandeerd.

Natuurlijk kwam ook de nieuwste attractie Vlindervlucht aan bod. Een familiale molen waarbij je zelf de hoogte van je vlucht bepaalt.

Het is middag en we gaan iets eten , het valt op dat er volk blijft toekomen, voor een klein parkje begint het nu eigenlijk toch wel druk te worden. Ook tijdens het eten zijn er zeer veel wespen die je komen lastig vallen.

Na het eten gaan we naar de zetellift. Dit is een kabellift die je buiten het park brengt, naar een veel hoger gelegen punt waardoor je het park vanuit de hoogte kunt bekijken.

Deze attractie is perfect om ons eten te laten zakken want een enkel ritje duurt bijna 15 minuten, heen en terug is dus ruim een half uur. In deze attractie heb je dus tijd genoeg om met elkaar een diepzinnig gesprek over het leven aan te gaan.

Nu ons eten gezakt is, kunnen we het weer wat spannender maken en dus begeven we ons naar de Mega Mindy Flyer. Dit is een Star Flyer attractie. Je zit dus in stoeltjes die met kettingen vasthangen. In de lucht gaat deze attractie ronddraaien op wel 67 meter hoogte. Het is dus best dat je geen hoogtevrees hebt als je hier een ritje in gaat maken en als je echt een durver bent moet je op het hoogste punt maar eens recht naar beneden kijken.

Dit zijn de attracties die wij op ons tripje gedaan hebben. Je hebt zeker nog andere leuke attracties in Plopsa Coo. Zo heb je een rodelbaan genaamd Bobslee of een kartingbaan en een minigolf. Voor beide moet je trouwens niets extra betalen.

Door de drukte hebben wij gekozen om niet aan te schuiven voor deze attracties. In de plaats daarvan kozen wij om nog is een ritje te maken op Halvar en Vicky The Ride.

Hier na was het stillaan tijd om terug naar huis te gaan.

Ik vond Plopsa Coo een zeer interessant park om eens gedaan te hebben. Het is zeker niet het grootste park of het park met de meeste attracties maar het is wel een klein parkje dat heel mooi samengaat met de natuurlijke omgeving waarin het gelegen is. Een parkje dat je echt eens gezien moet hebben.

In de toekomst wil ik hier zeker nog eens terugkomen.

 

 

Geschreven door Levi Symus

Foto’s ©Bob van Dijck