Ride Engineers Switzerland stelt nieuw attractietype Pulsar voor

De Zwitserse bouwer Ride Engineers Switzerland brengt een nieuwe attractietype op de markt. De attractie krijgt de naam Pulsar, maar valt uiteraard niet te vergelijken met de reeds bestaande Pulsar waterachtbaan van Mack Rides in Walibi België.

 

Ride Engineers Switzerland bestaat sinds 2016 en brengt een soort van ronde roterende cirkel op de markt met daarop hoefijzerachtige zitplaatsen. Eigenlijk valt de attractie nog het best te vergelijken met een Enterprise maar dan met roterende gondels aan de buitenkant.

Passagiers zitten in een van de 16 dubbele stoelen. Deze zijn bevestigd aan de uiteinden van acht hoefijzervormige armen rond het roterende centrum op een hefarm die een hoek van 70 graden mogelijk maakt. Zowel de armen als de stoelen kunnen om hun centrale as draaien. 

In onderstaand filmpje wordt alles duidelijker.

 

De attractie zelf is 14,5 m hoog en heeft een diameter van 19 m. Wanneer de attractie omhoog gaat zal hij in een hoek van 70° zijn rondjes draaien. De attractie is goed voor een capaciteit van 900 mensen per uur.

Ingenieur Claus Middelhoff is verantwoordelijk voor het concept en ontwerp. De Zwitserse attractiefabrikant RES is verantwoordelijk voor de techniek, constructie en marketing.

 

Bron & foto: Parkerlebnis