Nieuwe achtbaan Bayou Express geopend in Le Fleury

Het Noord-Franse pretpark Le Fleury heeft haar nieuwe kinderachtbaan Bayou Express, na een uitstel van ruim vier maanden, geopend voor het publiek. Dit is de derde (en laatste) nieuwe attractie die het park dit jaar opende.

 

Het kleinschalige Noord-Franse Le Fleury sluit de zomer af met de opening van haar nieuwe achtbaan Bayou Express. De officiële opening moest normaal gesproken plaatsvinden op 11 april 2020, maar vanwege de coronacrisis werd deze opening noodgedwongen vier maanden uitgesteld. Eind augustus konden de eerste bezoekers eindelijk plaatsnemen in deze nieuwe kinderachtbaan en rondwandelen in de nieuwe groene en natuurlijke parkzone Le Bayou.

Bayou Express is echter geen gloednieuwe achtbaan. Deze 3,3 meter hoge achtbaan was van 1999 tot en met 2018 te vinden in het Deense Tivoli Gardens, waar ze door het leven ging als Karavanen. Deze zogenaamde Tivoli Small van de Duitse fabrikant Zierer is 60,2 meter lang en bereikt een topsnelheid van 26 km/u.

 

Twee andere nieuwigheden

Naast Bayou Express opende Le Fleury ook twee andere nieuwe attracties: Le Léonardo en L’Antre du Cyclope. De eerste is een kleine zweefmolen voor kinderen vanaf 100 cm, vormgegeven als een wortel. De tweede daarentegen promoot het park als kruising tussen een escape game en een horror-experience geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar (14-16 jaar onder begeleiding).

 

Bron en foto’s: Le Fleury