PortAventura World investeert fors in nieuwe uitbreiding in het teken van voetbal

PortAventura World kondigde aan de komende tijd flink te gaan investeren in een nieuwe digitale beleving, nieuwe attracties en nieuw themagebied of park. Hiervoor ging het park een samenwerking aan voor 15 jaar met de La Liga, de Spaanse voetbalcompetitie. In totaal zal een slordige 150 miljoen euro geïnvesteerd worden in drie fases.

 

 

De Spaanse voetbalcompetitie en PortAventura World hebben een samenwerking aangekondigd. Dit project wordt The Beat Challenge genoemd. Het project zal bestaan uit digital entertainment en een volledige zone gewijd aan het voetbal. Voor dit project wordt 150 miljoen uitgetrokken, een investering die in drie fases zal verlopen.

In een eerste fase zal 10 miljoen euro geïnvesteerd worden in een interactieve digitale ervaring en een thema restaurant. Deze fase zal klaar zijn voor het voetbalseizoen van 2021/2022. In de tweede fase zal 40 miljoen euro geïnvesteerd worden in een nieuwe attractie. De derde zal de grootste en vooral duurste fase worden. In deze fase wordt 100 miljoen euro geïnvesteerd in een naar de La Liga gethematiseerd nieuw park.

 

Bron en foto’s: PortAventura World