Uitgelicht: Bandit – Movie Park Germany

Bandit was ooit voor Duitsland de eerste moderne houten achtbaan. Iedereen kent de reputatie wel van deze woodie die graag eens een tikje uitdeelt, maar door meerdere retrackingen is de rit ondertussen weer soepeler geworden.

 

 

Bandit mag zich de eerste moderne houten achtbaan van Duitsland noemen. Deze baan heeft een Cyclone lay-out en werd gebouwd door de Rollercoaster Coorporation Of America, oftewel RCCA. Er werd voor deze baan ook samengewerkt met Intamin Amusement Rides die onder andere zorgde voor de oorspronkelijke treintjes. De treintjes werden later vervangen door exemplaren gebouwd door Premier Rides. De achtbaan bevindt zich in het Westerngebied van het park.

Bandit opende oorspronkelijk als Wild Wild West in 1999. De achtbaan werd vernoemd naar de gelijknamige film waarin ook Will Smith meespeelt. Het Wilde Westen was meteen ook het thema voor het hele gebied. Maar door de overname van het park door Parques Reunidos moest men de naam in 2004 wijzigen naar Bandit.

Bandit heeft een hoogte van 27,8 meter en een lengte van 1099 meter, goed voor een snelheid van 80 km/h. Over de baan rijden twee treintjes die elke plaats bieden aan 30 personen. Een ritje duurt 1 minuut en 30 seconden.

Wie een ritje wil maken moet minstens 1,20 meter groot zijn.