Kolmården zal groots uitpakken met Halloween

In tegenstelling tot de andere Zweedse parken, die gesloten blijven, zal het Zweedse dieren- en attractiepark Kolmården dit jaar fors investeren in haar Halloween evenement. Het themapark wil dit jaar vier Halloween-gebieden, meer wezens op straat en twee horrorervaringen aanbieden.

 

Terwijl veel Zweedse pretparken hun Halloween- of horrorevenementen voor dit jaar afzegden, slaat Kolmården een heel andere weg  in. Omdat het Zweedse themapark dit jaar fors investeert in het Halloween-festival.

 

Kolmården viert Halloween 2020 bijzonder groot

Het park zal vier Halloween-gebieden aanbieden dit jaar. Kråkborgen, het gebied dat vorig jaar nieuws was, wordt dit jaar in twee delen verdeeld. Deze worden Älvornas Skog en Hungergården genoemd en zijn de thuisbasis van feeën en slapende reuzen.

Verder kan je het Drakberget gebied ontdekken, waarin de kwaadaardige draak Hengill zijn schatten beschermt en indringers weg probeert te houden van de schat. Het laatste nieuwe gebied is het Dizzyland waar alles gek en kleurrijk is.

Naast de nieuwe gebieden zijn de twee horrorattracties Ondskan’s Labyrint en Hämnden nieuw.  Ondskans Labyrint is een groot maïslabyrint vol verrassingen. Kolmården heeft nog niet onthuld welke deze zullen zijn. Maar tot 15.00 uur zijn er geen griezelige figuren die kattenkwaad uithalen in de attractie. Dan kunnen gezinnen met kleinere kinderen ook door het maïsdoolhof dwalen.

In Hämnden betreedt je een oude hostel, waar de meest vijandige demonen van Zweden leven.

Naast deze enge nieuwigheden en gebieden, verandert Kolmården in oktober in een gezellig enge plek. Op de paden lopen allerlei Halloween-wezens rond die graag met de bezoekers omgaan. Er zal ook een fakkeltocht door het park zijn, waar ook de vuurspuwende draak Elddalen te zien zal zijn.

Halloween in Kolmården vindt plaats op 17 en 18 oktober en tijdens de hele Zweedse herfstvakantie, van 24 oktober tot 1 november 2020. Aangezien er maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten is, moeten alle tickets vooraf online worden gekocht.