Yerevan Park: nieuw pretpark met 4 rollercoasters in aanbouw

In Armenië is een gloednieuw pretpark in opbouw. Het gaat om Yerevan Park in de Armeense hoofdstad Jerevan. Het pretpark gaat heel wat attracties bevatten, waaronder ook maar liefst 4 rollercoasters. Hiermee komen er meer nieuwe rollercoasters in Armenië bij, dan dat er tot nu toe al stonden.

 

In eerste instantie had het pretpark eind 2019 moeten openen, maar de werken liepen vertraging op. Toch wordt er volop gewerkt aan het nieuwe pretpark en gingen de bouwwerkzaamheden aan de grootste achtbaan van het park onlangs de hoogte in. Dit levert meteen al mooie beelden op. Ook de toegangspoort van het park staat al volledig overeind.

Yerevan Park krijgt 4 achtbanen. Het gaat om een grote familiecoaster van het type ESC / 535 die gebouwd zal worden door de Duitse fabrikant Zierer. Dit type kennen we van Force One in het Duitse Schwaben Park, Spirou Racing in Franse Parc Spirou Provence en Il Tempo Extra Gigante in het Noorse Hunderfossen Familiepark. De achtbaan zal een paarse track krijgen en is momenteel volop in aanbouw.

Twee andere achtbanen in het park zullen beiden geleverd worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Het gaat om een Junior Coaster/ 247m die we onder andere kennen van Frida in het Poolse Energylandia. Er wordt ook een Family Boomerang Coaster van deze fabrikant opgebouwd. Deze zal de Rebound lay-out hebben, die we dan weer kennen van Fireball in het Zweedse Furuvik, Velociraptor in het Britse Paultons Park en Boomerang in het Poolse Energylandia.

De laatste achtbaan wordt er eentje met draaiende karretjes die speciaal gericht is op de jonge bezoekers. De rollercoaster zal een 8-figuur lay-out hebben. Het is nog niet bekend welke fabrikant de achtbaan zal bouwen.

 

Foto’s: Yerevan Park

Bron: Yerevan Park