Six Flags Over Texas stelt opening nieuwe achtbaan uit tot 2021

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Texas kondigde vorig jaar aan in 2020 een gloednieuwe achtbaan te openen, de Aquaman Power Wave. De werkzaamheden aan de baan konden we mooi volgen, maar nu maakte het park bekend dat de opening pas volgend jaar zal plaatsvinden. Deze beslissing heeft ongetwijfeld te maken met de coronacrisis.

 

Aquaman Power Wave moest de nieuwste aanwinst van Six Flags Over Texas worden dit jaar. Het park bouwde de afgelopen maanden de achtbaan nagenoeg volledig op, maar maakte onlangs bekend dat de opening pas zal plaatsvinden in 2021.

Het uitstellen heeft naar alle waarschijnlijk als oorzaak de coronacrisis en de langdurige sluiting van het park, waardoor er heel wat inkomsten verloren gingen.

 

Aquaman Power Wave

Bij deze achtbaan begint de rit met een lancering achterwaarts aan een snelheid van 35 km/u tot een hoogte van 25 meter, om nadien een voorwaartse lancering te krijgen aan 80 km/u en tot een hoogte van 35 meter op een spike waar je even een vrijeval moment beleeft. De derde lancering gebeurt terug achterwaarts aan 101 km/u en bereikt een hoogte van 45 meter. Aan het einde van de rit volgt een grote splash. Voor de bouw werd beroep gedaan op het Duitse bedrijf Mack Rides.

 

 

De bouw kan hier gevolgd worden.

 

Bron en foto: Six Flags Over Texas