Frans kajakparadijs opent eerste achtbaan

Het gezellige kajak-oord Nestor Le Castor, gelegen in de Provence in Frankrijk, heeft een achtbaan geopend. Het gaat om een familiecoaster die een mooie aanvulling is op de andere attracties die er te vinden zijn. De achtbaan kwam recht vanuit de fabriek in Italië naar het Franse park.

 

In de Provence in Frankrijk is er een nieuwe achtbaan geopend. Het is het kajak-oord Nestor Le Castor, vrij vertaald in het Nederlands als “Nestor De Bever”, die de investering aandurfde om haar jongere bezoekers te kunnen vermaken. Tijdens onze Zuid-Franse trip in juli ontdekten onze Franse vakantievrienden de gloednieuwe achtbaan en natuurlijk gingen we dan meteen ook een kijkje nemen.

Nestor Le Castor is de ideale plaats om zich te bevinden tijdens de warme dagen in de zuiderse Provence. Je kan er kajaks huren om er in het gezellige riviertje La Sorgue te kajakken, om op die manier wat verkoeling te zoeken. Nestor Le Castor heeft een gezellige taverne met heel wat tafeltjes en stoeltjes in de heerlijke schaduw.

Daarnaast zijn er ook enkele attracties zoals trampolines, een draaimolen, eentjes vissen, kajakken in de rivier, kajakken op een meertje en natuurlijk ook een achtbaan! Deze is boven het water geplaatst en heeft de naam Roller Castor gekregen, met een knipoog naar de naam van het park dus.

Roller Castor is een familie-achtbaan gericht op kinderen, met de Big Apple / Wacky Worm lay-out. Het was de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group die instond voor de bouw van de rollercoaster. Deze is van het type Family Coaster MX48.

 

Foto’s: Themeparkfreaks (Jonathan Sansens)