Sfeerverslag Franse trip dag 5: Jacquou Parc / Luna Park La Palmyre – 19 juli 2020

De vijfde dag van onze Franse trip brak aan. Nadat we nog tot erg laat vertoefden in Futuroscope, moesten we weer vroeg op pad. Vandaag stonden Jacquou Parc, een kermis en Luna Park La Palmyre op de planning.

 

We begonnen vandaag bij Jacquou Parc, waar een attractie- en een waterpark te vinden is. Wij zijn niet meteen waterratten, dus we kozen voor de droge optie. Jacquou Parc was opnieuw een parkje dat voornamelijk bedoeld is voor een jonger publiek, en daar vielen wij een beetje buiten de doelgroep.

Bij aankomst was het bijna middag en dat betekende jammer genoeg dat de meeste operators van de attracties middagpauze hielden, iets dat we aan deze kant van Frankrijk wel vaker tegenkwamen. Dan maar de innerlijke mens versterken met een kippenbilletje en frietjes.

Eindelijk konden we gaan aanschuiven bij de achtbanen van het park. Beginnen deden we bij de Spinning Wilde Muis Crazy Coaster. Dit soort achtbaan is meestal goed voor een ritje waarbij je met wat geluk hard spint. En dat deed deze ook, maar een echte knaller is het natuurlijk niet.

Onze tweede achtbaan werd onze zoveelste Big Apple-achtbaan. Gelukkig koos het park hier voor een originele naam met Speedy Gonzales. Dat is eens iets anders dan de klassieke naam Pomme of Chenille.

De derde achtbaan die we hoopten te doen was Sombreros, een beetje een speciale achtbaan met Mexicaanse hoedjes als treintje, maar jammer genoeg was deze al een tijdje buiten gebruik door technische problemen.

Na de achtbaanritjes namen we afscheid van dit park. Jacquou Parc is goed voor een jong publiek, om er wat uurtjes plezier op de attracties en in het waterpark te beleven, maar voor ons viel er buiten de achtbanen niet veel te beleven.

Na het opzetten van onze tent op de camping werd het tijd om naar onze volgende halte te rijden, namelijk de kermis Fête foraine de Ronce-les-Bains. Het was even zoeken waar deze precies gelegen was en we hadden de pech dat er net een avondmarkt plaatsvond, wat ons tijdens deze coronatijden niet zo handig leek. Gelukkig konden we de drukte vermijden door een strandwandeling te maken tot aan de attracties. Onze enige reden om deze kermis aan te doen was de Big Apple-achtbaan La Petite Pomme.

En dan werd het tijd om weer in de auto te stappen en naar Luna Park La Palmyre te rijden, toch wel het hoofddoel van onze dag. Dit park is eerder een vaste zomerkermis met heel wat attracties. Onze eerste attractie werd de Schwarzkopf-achtbaan Jet Star. Een meer dan superleuke achtbaan.

Als volgende stapten we in de achtbaan Wild Mouse, opnieuw een spinnende wilde muis. Deze is best leuk, maar geen credit aangezien we deze al scoorden op een kermis. Ook de achtbaan La Pomme konden we al eerder scoren, maar eens je hier bent sla je natuurlijk geen achtbaan over.

We namen we ook plaats in Roller Coaster, een powered looping coaster van Soquet, een ‘specialleke’ dus. Jammer genoeg waren de beugels niet geschikt voor de bredere medemens en kon ik deze niet afvinken op mijn teller.

Afsluiten deden we met een ritje op Kraken. Deze Polyp komt je misschien best bekend voor vanwege het hoofd en de boot van Piet Piraat. En ja, dit is de Octopus die ooit haar rondjes draaide in Plopsa Coo. We waren enorm benieuwd of deze nog steeds de eerder softe rit weggaf als in Plopsa Coo, maar we werden meer dan aangenaam verrast. Kraken bleek een stevige rit weg te geven die meer dan vijf minuten duurde. Een topper.