Pretparkgame Disneyland Adventures

Tijdens de coronapandemie worden pretparkliefhebbers uit de Belgische provincie Antwerpen geweerd uit Nederland en Duitsland, maar Europeanen moeten in het algemeen ook uit Amerika blijven. Themeparkfreaks Timothy en Benjamin besloten om dan maar eens een virtueel bezoekje te brengen aan Disneyland. Dat deden ze aan de hand van het computerspel Disneyland Adventures. Hoe dat verliep delen we maar al te graag met jullie in de vorm van een video.

 

Disneyland Adventures is een videospel uit 2011 met een open (Disney)wereld. Het spel werd ontwikkeld door Frontier Developments, een spelontwikkelaar die we kennen van Planet Coaster en Planet Zoo en werd uitgegeven door Microsoft Studios voor Kinect op Xbox 360. Een remaster verscheen in 2017 voor Xbox One en PC, ontwikkeld door Asobo Studio.

Het spel speelt zich af in het Disneypark van Anaheim – Californië met minigames in plaats van veel van de echte attracties. Spelers kruipen in de huid van een kind dat wordt losgelaten in het pretpark. Interactie met de vele Disneypersonages is mogelijk. Deze treden steeds in korte dialoog met je personage, maar je kan ook knuffelen of dansen met je favoriete tekenfilmpersonages.

De Disneyfiguren vragen vaak om een gunst, zoals een handtekeningenboekje volkrijgen, hamburgers zoeken of bepaalde foto’s te maken in het park. Wij hielden ons alvast niet bezig met de vele opdrachten die voornamelijk bedoeld zijn voor kinderen die het spel spelen. Wij kwamen naar deze virtuele wereld om het park te ontdekken, credits te scoren en Disneyprinsessen te versieren. Bovendien zijn we van een beetje stampen ook niet vies. Hoe dat verliep zie je in onderstaande video.