Kings Dominion zal dit jaar niet heropenen door coronacrisis

Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion moest door de coronacrisis maandenlang gesloten blijven dit jaar. Het park dat dit jaar haar waterpark zou uitbreiden met een nieuwe attractie, maakte bekend dat door de aanhoudende pandemie de beslissing genomen werd dit jaar niet meer te heropenen.

 

Kings Dominion in de Amerikaanse staat Virginia opende in 1975. Het park is bij het grote publiek vooral bekend om een groot aanbod aan achtbanen waaronder Intimidator 305 en Twisted Timbers. Door de corona problematiek en de aanhoudende pandemie kon het park dit jaar nog niet openen en dat laat natuurlijk zijn sporen na. Vanwege de blijvende onzekerheid heeft men besloten het park in 2020 niet meer te heropenen en volop te gaan voor een veilige opening in 2021.

Ook de uitbreiding van het waterpark Soak City wordt hiermee verschoven naar volgend jaar. Bezoekers zullen volgend jaar kunnen kennis maken met het nieuwe gebied Coconut Shores .

Ten eerste zal Coconut Shores Lighthouse Landing bevatten. Een multi-level waterspeeltoren van bijna 14 meter hoog. Naar eigen zeggen zal het nieuwe water speelgebied meer dan 200 elementen bevatten. Het gaat om onder andere twee gigantische emmers, die je een enorme douche bezorgen en 8 glijbanen.

Ten tweede komt in het nieuwe gebied Sand Dune Lagoon, een golfslagbad voor de kleinsten. Sand Dune Lagoon wordt 3000 vierkante meter groot. Het minigolfslagbad wordt ongeveer 60 cm diep en zal golven te weeg brengen van 30 cm. Daarnaast zal in het bad verschillende interactieve splash elementen te vinden zijn.

Ten slotte komt in Coconut Shores een nieuwe eetgelegenheid met Latijnse en Aziatische gerechten.

Verder werd onlangs RMC track gespot in het park. Het park heeft zelf nog geen officiële aankondiging gemaakt over de mogelijk nieuwe achtbaan, maar fans en insiders lijken te denken dat het zou gaan om een 4D Free Spin van de Amerikaanse attractiefabrikant S&S Sansei

 

Bron: Kings Dominion