Hoogste Star Flyer ter wereld staat volledig overeind in Skyline Park

Het Duitse Skyline Park staat goed op schema om haar nieuwe attractie Allgäuflieger deze maand nog te openen voor het grote publiek. De gethematiseerde spits van de 142 meter hoge Star Flyer werd vorige week geplaatst, klaar voor de eerste testrondjes.

 

Naast de mogelijke heropening van Sky Dragster staat deze maand ook de opening van de grootste Star Flyer ter wereld gepland in het Zuid-Duitse pretpark Skyline Park. Allgäuflieger komt uit de fabriekshallen van de Australische/Oostenrijkse fabrikant Funtime en heeft een hoogte van maar liefst 142 meter, waarmee het de 138 meter hoge Star Flyer in Orlando van de troon stoot. In enkele weken tijd is de gehele constructie rechtgetrokken in Skyline Park en op 22 juli werd de spits op haar plek gehesen.

De spits van Allgäuflieger is vormgegeven als een groen geoxideerde koperen torenspits met bijhorende klok. Met de vervollediging van de toren heeft het park er weer een gigantisch uithangbord bij dat duidelijk zichtbaar is vanuit de wijde omgeving. De naam van de attractie verwijst naar de Zuid-Duitse streek waar het park is gelegen: Allgäu, tussen Ulm en het Bregenzerwald en tussen het Bodenmeer en Garmisch-Partenkirchen.

 

Butterfly en Sky Dragster

Dit seizoen heeft Skyline Park wel afscheid genomen van enkele attractie. Ten eerste betekende 2020 het einde van hun tweede Butterfly-attractie van Sunkid Heeghe, gebouwd in 1996, de eerste sloot reeds in 2012. Over de stilstaande achtbaan Sky Dragster zei het park eerder dat deze in augustus zou heropenen na enkele grootschalige werkzaamheden door de fabrikant. Of deze heropening effectief doorgaat, is momenteel onbekend.

Volg het volledige project op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron en foto’s: Skyline Park, Skyfans