Six Flags Great Adventure stelt opening Jersey Devil Coaster uit naar 2021.

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure, gelegen in de staat New Jersey, zou normaal gezien dit jaar uitpakken met een gloednieuwe record-brekende achtbaan. Maar door alle corona toestanden in de wereld, vooral ook in Amerika, heeft men besloten de opening met een jaar uit te stellen. Het gaat om de Jersey Devil Coaster, die de grootste Single Rail Coaster ter wereld zal worden.

 

Door de coronacrisis werden al meerdere projecten met een jaar uitgesteld en sommige parken zullen zelfs dit jaar hun deuren niet openen. Ook voor Six Flags Great Adventure heeft dit virus de nodige gevolgen. Het park liet weten dat de bouw van de nieuwe achtbaan, Jersey Devil Coaster, vertraging heeft en zelfs volledig stilgevallen is door de pandemie.

 

 

Jersey Devil Coaster

Jersey Devil Coaster wordt gebouwd met de zogenaamde Raptor Track en wordt 39,6 meter hoog. Tijdens de eerste drop van 87 graden zal de achtbaan een snelheid behalen van 93,3 km/u. Over het parcours van 914,4 meter zullen de bezoekers drie keer overkop gaan via een Dive Loop, Zero-G Stall en een Zero-G Roll. Hiermee is de achtbaan zowel de snelste, de hoogste, alsook de langste Single Rail Coaster ter wereld en evenaart deze het record van meeste inversies op een Single Rail Coaster. Het is de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Constructions die instaat voor de bouw van de rollercoaster.

 

 

De bouw van deze indrukwekkende achtbaan kan je hier volgen.

 

Bron en foto: Six Flags Great Adventure