Fotoalbum: Shanghai Disney Resort – juni 2019

Vandaag blikken we graag terug naar vorig jaar toen Jos en Simon op reis waren in Zuid-Korea. Ze bezochten daar heel wat culturele plaatsen, maar natuurlijk mochten de pretparken ook niet ontbreken. In de terugreis naar Europa vlogen ze nog eerst via Shanghai in China waar ze enkele parkjes uitprobeerden.

 

Shanghai Disneyland:

Shanghai Disneyland is het jongste Disneyresort in de wereld. Het park bevat 3 rollercoasters waarvan TRON Lightcycle Power Run de bekendste is. Dit is een gelanceerde achtbaan van Vekoma die een snelheid bereikt van 95,4 km/u en een lengte heeft van 966 meter.

Ook Seven Dwarfs Mine Train is een speciale achtbaan want deze heeft Rocking Cars, karretjes die mee wiegen in de bochten. Dit is heel uniek want er zijn maar 2 rollercoasters in de wereld uitgerust met dit systeem.

Maar een Disney park bezoek je natuurlijk niet alleen voor de achtbanen. In Shanghai Disneyland kan je ook heel wat darkrides en andere leuke attracties terug vinden zoals Roaring Rapids, Peter Pan’s Flight, Camp Discovery en Pirates of the Caribbean: Battle for the Sunken Treasure.