Frans pretpark redt Gold Rush-achtbaan uit Loudoun Castle

Het Franse pretpark Family Park, gelegen in Centre-Val de Loire in het midden van het land, is haar oude locatie ontgroeid. Daarom zal het pretpark van locatie veranderen. Op de nieuwe locatie komen verschillende oude en nieuwe attracties, waaronder ook 2 achtbanen zoals een achtbaan uit het voormalige Schotse pretpark Loudoun Castle.

 

Het grondgebied waar Family Park gelegen is wordt te klein en daarom wil het pretpark verhuizen. De eigenaars van het park hebben een nieuw terrein gevonden op een half uurtje rijden van Family Park. Het gaat om het terrein van Parc de la Récréation, dat tot nog toe een recreatiedomein was. Nu wordt dit recreatiedomein omgevormd naar een compleet pretpark dat twee achtbanen zal bevatten.

 

Twee achtbanen:

Family Park had 1 achtbaan, het gaat om de Family Coaster die in 2014 opende en gebouwd werd door het Italiaanse bedrijf SBF-Visa Group. Het is een achtbaan met de Big Apple / Wacky Worm lay-out. De rollercoaster verhuist mee naar de nieuwe locatie.

De tweede achtbaan voor het nieuwe Parc de la Récréation wordt er eentje van 400 meter lang. Een veel grotere achtbaan dus. Het gaat om een Four Man Bob rollercoaster van de Duitse fabrikant Zierer die vroeger zijn rondjes maakte als Gold Rush in het voormalige Schotse pretpark Loudoun Castle. Toen Loudoun Castle in 2010 haar deuren sloot bleef Gold Rush nog tot en met 2017 staan op het domein van het park.

 

7de leven voor Gold Rush

Nu krijgt de rollercoaster na 10 jaar buiten dienst te zijn geweest een 7de leven, want voor het verblijf in Loudoun Castle stond Gold Rush ook nog in 5 andere pretparken. De achtbaan werd voor het eerst gebouwd als 4 Man Bob op het grondgebied van Trentham, gelegen op 20 kilometer van Alton Towers.

Toen de achtbaan daar wegging werd deze opgebouwd in het nabijgelegen Alton Towers waar deze dienst deed van 1985 tot en met 1990. Drie jaar later dook de rollercoaster als Four Man Bob op in het voormalige Engelse pretpark Pleasure Island Family Theme Park waar deze stond van 1993 tot en met 1995.

Daarna verhuisde de rollercoaster naar Flamingo Land waar het haar rondjes van 1998 tot en met 2001 maakte als Flying Trapeze. Van Engeland verhuisde Gold Rush naar Wales waar deze als Thunderbolt van 2002 tot en met 2003 haar rondjes maakte in het voormalige pretpark Grove Land. Daarna verhuisde de achtbaan dus naar Schotland waar deze in 2007 aankwam in Loudoun Castle maar pas werd opgebouwd in 2010.

 

Andere attracties:

Naast de achtbanen komen er ook heel wat oude attracties van het voormalige pretpark over en zijn er ook verschillende nieuwe attracties aangekocht. Het gaat bijvoorbeeld om een grote glijbaan, rondritje, en een wildwaterbaan. De wildwaterbaan zal de naam “River Falls” krijgen en wordt 385 meter lang en 14 meter hoog.

 

 

Bron: rcdb, Family Park