Olifant in WILDLANDS verliest onvoldragen kalf

De olifantenkoe Ma Yay Yee uit WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is vannacht haar onvoldragen jong verloren. De olifantenverzorgers ontdekten dit vanmorgen. De dame was ruim een jaar op weg en dus halverwege de dracht. Olifanten hebben een draagtijd van gemiddeld 22 maanden. De vader was dan ook niet de in mei gearriveerde stier Timber, maar zijn voorganger Mekong.

De miskraam komt niet helemaal onverwacht: zo’n twee weken geleden vertoonde Ma Yay Yee al tekenen van ongemak en verloor zij bloed. Waarom de dracht is afgebroken, is nog niet bekend. Op dit moment gaat het lichamelijk goed met de moeder, al is de olifantenkudde duidelijk in rouw. De andere dames en de jongen houden haar goed in de gaten en zodra Ma Yay Yee een brul geeft, snellen zij naar toe. De dierverzorgers zullen haar de komende tijd ook goed in de gaten houden, omdat zij op dit moment ook minder eetlust heeft.

In WILDLANDS wordt nog wel een olifantenkalf verwacht in het voorjaar van 2021, want ook de leidster van de kudde, Mingalar Oo, is drachtig van Mekong.