Indrukwekkende Taron kloon trein onthuld in Chengdu Sunac Land

Het gloednieuwe Chinese pretpark Chengdu Sunac Land dat momenteel gebouwd wordt door de Sunac Parks groep, die de Wanda groep overnam, zal als blikvanger een Intamin achtbaan openen, die we zomaar een Taron kloon kunnen noemen. Deze achtbaan ontving onlangs treintjes, die er op zijn minst indrukwekkend uitzien.

 

Ook in China zal men binnenkort kunnen genieten van een achtbaan met twee lanceringen, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het in opbouw zijnde park Chengdu Sunac Land gaat namelijk een kloon openen van Taron in Phantasialand. Waar Phantasialand koos voor hoorns vooraan, koos het Chinese park voor een stierenhoofd. Dit geeft de trein een agressieve look. Voorlopig staat de opening nog voor dit jaar gepland.

 

Taron is een gelanceerde achtbaan die in 2016 opende in het Duitse Phantasialand. De rollercoaster werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Een ritje op deze achtbaan begint met een lancering waarna je doorheen een bochtig parcours raast, waarbij de baan zichzelf 116 maal kruist. Tijdens de rit volgt nog een tweede lancering, welke je naar een topsnelheid van 117 km/u brengt. De baan is 1320 meter lang.

 

 

Behalve deze knaller zal het park ook een kindvriendelijke Big Apple achtbaan openen en een familiale achtbaan.

 

 

 Bron en foto’s: Roller Coaster Dream