Klassieke achtbaan Vortex volledig verdwenen uit Kings Island

In het Amerikaanse Kings Island is de 45 meter hoge achtbaan Vortex volledig ontmanteld en afgevoerd. Buiten enkele gesneuvelde bomen en de oude funderingen is er niets meer te zien van de klassieke achtbaan uit 1987, dat tonen recente foto’s uit het park.

De skyline van het Amerikaanse attractiepark Kings Island ziet er vanaf heden totaal anders uit. Niet alleen hebben ze enkele weken geleden hun gloednieuwe Giga Coaster Orion geopend, maar tegelijkertijd is er een klassieker verdwenen uit hun iconische achtbaancollectie. Vortex, een Arrow Looping Coaster uit 1987, werd op het einde van vorig seizoen gesloten omdat de baan “het einde van zijn service-leven had bereikt”. Nu zijn er buiten enkele funderingen en een nieuw houten hek geen enkele aanwijzingen meer dat er ooit een 45 meter hoge achtbaan op die plek in het park stond, zoals te zien in onderstaande foto’s van fansite Ohio Valley Coasters.

Vortex opende op 11 april 1987 en gaf op 27 oktober 2019 haar laatste ritje voor haar trouwste fans. Deze unieke Looping Coaster van de voormalige Amerikaanse fabrikant Arrow was ruim 45 meter hoog en behaalde een snelheid van 88,5 km/h, waarmee inzittenden doorheen zes inversies raasden. Hoewel de achtbaan zelf volledig verdwenen is, zijn haar treinen naar zusterpark Carowinds gestuurd om als onderdelen gebruikt te worden op Carolina Cyclone.

 

Wat de vrijgekomen plaats van Vortex in de toekomst gaat huisvesten is nog niet bekend, maar met de opening van de ruim 87 meter hoge achtbaan Orion enkele weken geleden zal dit nog even op zich laten wachten.

Bron en foto’s: Ohio Valley Coasters