Funderingen voor het Grand Curiosa Hotel worden gelegd in Liseberg

Op 22 juni 2020 kregen de Zweedse parken te horen dat ze deze zomer niet mogen heropenen. Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor de Zweedse pretparkindustrie. Maar ondanks de sluiting kijkt Liseberg naar de toekomst.  In het park wordt namelijk een hotel gebouwd, namelijk het Grand Curiosa Hotel.” Om dit project tot leven te zien komen in deze moeilijke tijden is geweldig”, vertelt Andreas Andersen, CEO van het park.

 

Als onderdeel van heel wat uitbreidingsplannen opent het Zweedse pretpark Liseberg in 2023 het Grand Curiosa Hotel, hiermee wordt de 100ste verjaardag van het park gevierd. Nadien zal ook nog een indoor waterpark geopend worden, dat het hele jaar rond geopend zal zijn. In een filmpje vliegt een drone over de funderingen van het hotel, waarbij de oppervlakte al duidelijk wordt.

 

 

“2020 was een moeilijk jaar voor Liseberg en de hele industrie. Maar het geeft toch een heerlijk gevoel dit project tot leven te zien komen, waar we enorm veel tijd in gestopt hebben. Hoe verder de bouw staat, hoe tastbaarder het lijkt te worden en tevens bewijst het ook dat we vol vertrouwen zijn in een toekomst na het coronavirus”, vertelt CEO Andreas Andersen vol trots.

Het wordt een hotel vol theming en wordt geïnspireerd op de geschiedenis van Gotenburg en de West-Indische Trading Company. Dit alles in combinatie met Liseberg’s unieke DNA. In het hotel zal je carrousels vinden en heel wat curiosa. Ja kan er zelfs via glijbanen tussen de verdiepingen naar beneden glijden. Het zal een avontuur worden voor jong en oud.

Het hotel zal 457 familiekamers tellen, een restaurant met een werkende draaimolen uit 1923, een bistro op het dak, met uitzicht over het pretpark en meerdere bars. Er wordt verwacht dat ongeveer 800.000 gasten het hotel jaarlijks zullen bezoeken en dat is belangrijk voor de toekomst van Liseberg. Het park heeft namelijk plannen om een jaar rond gasten te ontvangen.

 

 

Bron en foto’s: Liseberg