Eerste onride van nieuwe spannende waterattractie in Silver Dollar City

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City gooide vorig jaar haar oude Rapid River op de schop om dit jaar een gloednieuw, spannend exemplaar te openen. Mystic River Falls bevat een zeer indrukwekkende drop, waar je naartoe geloodst wordt via een speciale lift.

 

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City opent binnenkort officieel het volledig nieuwe themagebied Rivertown met daarin een nieuwe waterattractie: Mystic River Falls. Deze attractie zal dankzij een indrukwekkende drop ongetwijfeld voor de nodige afkoeling zorgen op hete zomerdagen. Onlangs vond voor het eerst een soft opening plaats, waarna ook snel de eerste filmpjes online gingen.

 

https://youtu.be/Y2f3Q40kPjk

 

 

Themagebied Rivertown

Voor Mystic River Falls heeft het park 20,7 miljoen euro van het budget uitgetrokken. De waterbaan heeft een lengte van 640 meter en een verticale lift van 25 meter hoog, goed voor een ritje van ongeveer 5 minuten en 30 seconden. Ook heeft de attractie een drop van 13,7 meter, de hoogste op een Rapid River in het Westelijk Halfrond. Zo breekt Silver Dollar City het record van de vorige recordhouder: Infinity Falls in SeaWorld Orlando. Op het circuit gaan 18 boten varen, waarin telkens 8 personen kunnen plaatsnemen. Er wordt 12,6 m3 water per seconde door de baan gepompt.

Naast de nieuwe Rapid River wordt er ook 3,6 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw restaurant: Rivertown Smokehouse. Hier gaan verscheidene BBQ-specialiteiten te verkrijgen zijn zoals onder andere spare ribs en hamburgers. Het restaurant geeft ook een perfect zicht op de passerende boten van Mystic River Falls.

 

 

Bron en foto’s: Silver Dollar City

Filmpje: Midway Mayhem