Fotoalbum: Everland – juni 2019

Nu de parken stilaan weer heropenden na de corona crisis, hebben we nog niet veel recente fotoalbums, maar blikken we graag terug naar vorig jaar toen Jos en Simon op reis waren in Zuid-Korea. Ze bezochten daar heel wat culturele plaatsen, maar natuurlijk mochten de pretparken ook niet ontbreken. Heel wat grote parken alsook de kleintjes werden niet overgeslagen!

 

Everland:

Everland is een van de bekendste pretparken in Zuid-Korea en staat in de top 20 van best bezochte pretparken ter wereld. Bij rollercoasterfreaks is het pretpark voornamelijk bekend van de houten achtbaan T-Express dat altijd bovenaan de lijsten terug te vinden is die gaan over de beste houten achtbanen in de wereld. T-Express werd gebouwd in 2008 door Intamin en bereikt een snelheid van maar liefst 104 km/u en is 56 meter hoog. Daarmee is het ook al jaar en dag de hoogste houten achtbaan ter wereld.

Het park heeft in totaal 4 achtbanen. Rolling X-Train is een custom looping coaster van Arrow Dynamics uit 1988 die 4 inversies telt. Herky & Timmy’s Racing Coaster is een Junior Coaster van Vekoma en Dragon Coaster is een kinderachtbaan van Zamperla.

Verder heeft het park nog een rapid river, break dance, schommelschip en reuzenrad. Je kan er ook reuzenpanda’s terug vinden en andere dieren zoals flamingo’s. Voor de fanaten van thrillrides is er nog een top spin en star shape terug te vinden en wie het liever wat rustiger aan doet kan terecht in de kabelbaan.