Nieuw thema voor Splash Mountain

Disney heeft plannen om de 2 Amerikaanse Splash Mountain attracties van een nieuw thema te voorzien. De versie in Tokyo blijf voorlopig zoals hij is. Splash Mountain haalt zijn huidige thema uit de film Song of South. Echter lokt deze film veel kritiek uit wegens het gebruik van Afro-Amerikaanse stereotypen. Geen vreemde keuze dus door alle antiracisme betogingen, dat Splash Mountain nu plots een nieuwe thema gaat krijgen.

 

Het nieuwe thema zal draaien rond de Disney klassieker “De prinses en de Kikker” uit 2009. Het verhaal zal verder gaan na de Magische kus in de film. De personages Tiana en Louis bereiden zich voor op hun eerste Mardi Grass optreden. En ze nodigen hierbij al hun vrienden uit voor een ongelofelijke ervaring.

De film speelt zich af in New Orleans en de Bayou, een ideale combinatie dus met het thema gedeelte New Orleans. De film heeft ook enkele top liedjes die in Splash Mountain zeker tot zijn recht komen. De huidige versie bevat immers ook redelijk veel bekende muziek.

Het park was al geruime tijd van plan de attractie te vernieuwen, hiervoor zijn vele thema’s in overweging genomen. Waarom ze kiezen voor het vernieuwen van een bestaande attractie i.p.v. het bouwen van een nieuwe attractie? Het antwoord is simpel, in het verleden zijn er al meerdere attractie vernieuwd geweest. Denk maar aan Guardians of the Galaxy Mission break out  en ook Pirates of the Caribbean is aangepast naar scènes uit de film. Vandaar ook deze keuze beweerd het park.

Wanneer de attracties vernieuwd zullen worden is nog niet gekend, door de COVID-19 sluiting zijn tal van projecten opgeschoven in de planning.

 

 

Bron & foto: D23