Dreamworld Australia kan bouw nieuwe achtbaan niet bekostigen

Het Australische pretpark Dreamworld zit met de handen in het haar. Het park dat sinds een dodelijk ongeval ernstige financiële problemen heeft, hoopte dat een nieuwe spectaculaire achtbaan de redding zou betekenen. Maar doordat het park gesloten moest blijven door het coronavirus verloor het park maandelijks miljoenen aan inkomsten en kan het nu de opbouw van deze achtbaan niet betalen.

 

Dreamworld, gelegen in Australië, zou dit jaar een spectaculaire nieuwe achtbaan openen. Deze achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides en zou voor het park een redding moeten bieden aan de financiële problemen, door meer bezoekers naar het park te lokken. Het park sloot eerst nog haar iconische achtbaan Tower Of Terror 2. De nieuwe achtbaan zou zo de grote blikvanger van het park worden.

Het park kwam in moeilijk vaarwater terecht na een ernstig ongeval op haar rapid river Thunder River Rapids. Vier mensen lieten bij het ongeval het leven. De rechtszaken lopen zelfs nu nog verder en hebben het park al handenvol geld gekost.

 

Een nieuw jaar, nieuw kansen, maar dan corona…

Het park zag de toekomst opnieuw rooskleurig in nadat het kon aankondigen een achtbaan van formaat te bouwen. Deze achtbaan zou dit jaar geopend worden, maar dan kwam corona… Halverwege maart ging ook Australië in lockdown, wat betekende dat de pretparken de poorten gesloten moesten houden. De groep waarin het park opgenomen is, Village Roadshow Theme Park, liet meteen weten dat deze sluiting ook vertraging zou betekenen voor de bouwwerken in twee van haar parken.

Maar voor Dreamworld gaat het momenteel verder dan enkel een vertraging. De nieuwe achtbaanonderdelen komen volop toe in het park, aangezien men de achtbaan al betaalde aan het Duitse Mack Rides. Maar in plaats van aan de bouwwerken te beginnen liggen de supports en trackdelen stof te vergaren op de parking. Er is simpelweg geen geld om de opbouw te bekostigen.

Het park klopte aan bij de regering om te smeken om steun en vraagt 50 miljoen Australische Dollars aan noodkrediet. Dit geld zou dan dienen om de vaste kosten te dragen en de mogelijk eerste werken voor de achtbaan te bekostigen, maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat we de nieuwe achtbaan snel de hoogte in zullen zien in gaan.

 

Spectaculaire nieuwe aanwinst.

De nieuwe achtbaan voor het park wordt, zoals vermeld, geleverd door Mack Rides. De nieuwe achtbaan kreeg voorlopig nog geen naam, maar zal een snelheid van 105 km/u bereiken en 1200 meter lang worden. Doorheen het parcours zal je vier inversies kunnen ontdekken: een looping, een Twisted Horseshoe Roll en een In-Line Twist.

Maar wat deze achtbaan echt anders maakt dan haar soortgenoten is het feit dat je niet in één keer gelanceerd zal worden. Het treintje zal via een schuifsysteem naar de lanceerstrook gebracht worden en in driemaal gelanceerd worden. De eerste maal voorwaarts, de tweede maal achterwaarts, waarbij je een hoge spike op gaat, om vervolgens opnieuw voorwaarts gelanceerd te worden en het volledige parcours af te leggen. Maar alsof dat nog niet speciaal genoeg is, zal op elke trein het laatste bakje kunnen ronddraaien. Dit systeem werd enkele jaren geleden nog getest op de achtbaan Blue Fire in het Duitse pretpark Europa-Park.

 

 

Bron en foto’s: The Parkz