Dreamworld sluit iconische achtbaan Tower Of Terror 2

Het Australische pretpark Dreamworld sluit haar iconische achtbaan Tower Of Terror 2. Het was een van maar twee exemplaren dat Intamin van het type Freefall Coaster gebouwd heeft. 

 

Dat Dreamworld haar Freefall coaster sluit kwam als een verrassing voor de meeste fans van deze baan.  De achtbaan was voor het laatst open op 3 november 2019. Tower Of Terror 2 opende in 1997 als Tower of Terror, In de attractie werd je gelanceerd aan 160 km/u op een verticale paal van 115 meter hoog. Vervolgens viel je gewoon terug naar beneden.

In 2010 werd de baan aangepast naar Tower of Terror 2, sindsdien werd je achterwaarts gelanceerd op de paal, om dan voorwaarts terug naar beneden te vallen. Op de paal van 115m bevindt zich ook nog de droptoren The giant drop. Deze attractie zal niet verdwijnen.

 

 

Dreamworld opende recent het flying theater Sky Voyager. Het park is daarnaast nog bezig met een nieuwe achtbaan van Mack rides, de achtbaan zal vergelijkbaar zijn met Blue Fire in Europa-Park. Ook in het waterpark wordt geïnvesteerd, daar zijn 6 nieuwe glijbanen geopend onder de naam Fully 6.

 

Bron en foto; Dreamworld