Coronamaatregelen en vernieuwingen in Plopsaland De Panne

Nu de Belgische pretparken weer met vol enthousiasme de deuren kunnen openen, nadat ze een lange tijd gesloten waren, zijn er in heel wat parken werkzaamheden gebeurd. Ook in Plopsaland De Panne is heel wat gebeurd met onder andere de komst van de Xtreme Spinning Coaster maar ook met het Plopsa Hotel.

 

Xtreme Spinning Coaster

2021 wordt een belangrijk jaar voor Plopsaland De Panne. Het park opent in dat seizoen namelijk een achtbaanprimeur in Europa. Het gaat om een Xtreme Spinning Coaster van Mack. Bezoekers zullen aan een snelheid van 95 km/u gillen op een tophoogte van 35 meter. De baan komt gedeeltelijk over de vijver waar de SuperSplash zich bevindt. Ondertussen zijn al heel wat footers geplaatst, paden verbreedt en vernieuwd en heel wat groen omgekapt. Daarnaast is ook al een eerste gebouw in de verte van de werf te zien.

Plopsa Hotel

Overnachten in het Plopsa Hotel kan al vanaf dit najaar. De gevels aan de straatzijde en dorpsplein-zijde krijgen mooi vorm en kleur. De gevels worden nog de komende maanden goed afgewerkt. Een grot verscheen naast Plopsaqua. De gevel van het subtropisch zwembad kreeg een bijpassende thema zodat de kleuren niet vloeken. Op de daken van het hotel worden momenteel torentjes toegevoegd. Het restaurant, waar hotelgasten maar ook bezoekers binnenkort kunnen dineren, wordt stilletjes aan een gezellige plek.

Coronamaatregelen

Plopsaland De Panne gaat goed om met de maatregelen door de uitbraak van het coronavirus. Bij elke attractie, controlepost, winkel en restaurant kun je de handen ontsmetten met handgel. Mondmaskers zijn niet verplicht in het park of in wachtrijen. Wel wordt gevraagd om je mondmasker op te zetten in Anubis The Ride, De Draak, De Grote Golf, De Kikkers, De Koffiekopjes, De Piratenboot, De Swingboom, De Valtoren, De Waterlelies, Heidi The Ride, K3 Roller Skater, SuperSplash, Storm op Zee, Viktors Race en Wienerwalz. De attracties Doorloopweide en Scooter blijven dicht door aanraking met elkaar of met dieren.

Bepaalde attracties hebben een aangepaste wachtrij. Zo zijn De Koffiekopjes bereikbaar via de originele uitgang en hebben wachtrijen waaronder de Balloon Race een zeil om contact te vermijden met gasten. De Carrousel heeft dan weer een pop-up wachtrij die zich buiten de gewoonlijke rij bevindt. Het bovenste verdiep van die attractie is niet bereikbaar.

In achtbanen wordt telkens een rij tussengelaten om de afstand te bewaren, ook al moet je een mondmasker opzetten. Zo hebben K3 Rollerskater en Heidi The Ride een grouper en zijn er bij De Grote Golf zitjes afgeplakt. Wanneer je een mondmasker moet opzetten in een attractie wordt zeer duidelijk aangegeven.

Verder in het park zijn er heel wat vakken getekend en stickers gekleefd waarop je kunt staan met je gezelschap en om voldoende afstand tussen bubbels te bewaren. Dat begint al vanaf de ingang. Af en toe wordt ook omgeroepen in het park om de regels te blijven hanteren en na te volgen.

DinoSplash

DinoSplash, die normaal in maart officieel zou openen, werd door de uitbraak van het virus pas op 1 juli geopend. De voormalige Boomstammetjes werden omgetoverd tot een prehistorisch oerwoud met bewegende dinosaurussen. Je doorkruist in je boomstam verschillende planten en bomen, dinosaurussen en vleermuizen. De attractie was vorig seizoen al te bezichtigen. Sinds 1 juli bewegen de dinosaurussen met zekerheid, waaronder één die bezoekers nat spuit in boten. Daarnaast is het groen sterk aangegroeid.

 

Andere vernieuwingen

  • K3 Rollerskater heeft voortaan een actiefoto. Voor 3 euro kun je deze laten mailen naar jezelf
  • Het Bos van Plop werd voorzien van nieuwe verlichting
  • Het Samson & Gert-gedeelte en het Kabouter Plop-gedeelte in de Plopsa Shop, de hoofwinkel op het dorpsplein, moeten voortaan plaatsmaken voor externe figuren als SuperWings en Paw Patrol
  • De hangbuikzwijnen Marie en Maurice hebben een nieuwe omheining
  • Een Vlaamse Reus is nu te bezoeken in de oude koeienstal
  • De foyer van het Plopsa Theater wordt voortaan tijdelijk gebruikt als opslagplaats voor banken. Er is onder andere een groot schilderij van Prinsessia te zien, vermoedelijk voor het Plopsa Hotel
  • Een bord toont aan hoe je als bezoeker in het park Plopsaqua kan bereiken
  • De Plopsa Outlet verhuisde naar de Piratenshop in de Piratenzone. In het pand is nu een Panos-restaurant te vinden
  • De ingang werd voorzien van een nieuw toegangsdoek