Bellewaerde vernieuwt Parking Leeuw

Wie binnenkort een bezoekje brengt aan Bellewaerde of het Bellewaerde Aquapark zal kunnen parkeren op een volledig vernieuwde parking Leeuw. Deze parking werd volledig voorzien van een nieuwe asfaltlaag en kiezeltjes, ook de betaalhutjes verdwenen.

 

Nadat vorig jaar de ingang van parking C volledig vernieuwd werd bij Bellewaerde, heeft het park dit jaar parking Leeuw onder handen genomen. De parking werd voorzien van nieuwe geasfalteerde wegen en kiezels waar de auto’s parkeren. Een andere opvallende verandering is het verwijderen van de betaalhutjes. Deze zijn nu vervangen door slagbomen, waardoor het op en af rijden vlotter moet verlopen.

 

 

Nieuwe achtbaan

Bezoekers zullen dit jaar ook plaats kunnen nemen in de gloednieuwe achtbaan Wakala. Wakala is een Family Coaster die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan heeft een lengte van 660 meter, is 21 meter hoog en bereikt een snelheid van 50 km/u. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro.

 

 

De bouw kon je volgen op deze speciale pagina.

 

Bron en foto: Bellewaerde