Zamperla ontwikkelt plexiglazen barrières voor hun attracties

De Italiaanse attractiefabrikant Zamperla draagt haar steentje bij om hun attracties zo efficiënt mogelijk te laten draaien tijdens de corona-pandemie. Zo hebben ze voor hun populairste attracties plexiglazen tussenschotten ontwikkeld die het mogelijke besmettingsrisico op attracties moeten inperken.

 

Is de lagere capaciteit op attracties in tijden van COVID-19 straks verleden tijd? Als het van de Italiaanse fabrikant Zamperla afhangt wel. Hun Prototype-Team is druk in de weer om plexiglazen barrières te ontwerpen voor hun attracties. Zo kunnen de attractieparken steeds de social distancing blijven handhaven. “De installatie van onze plexiglazen tussenschotten gaat makkelijk, snel en betaalbaar zijn”, aldus Zamperla.

 

In bovenstaande foto’s zijn enkele plexiglas-configuraties te zien voor de populairste attractiemodellen van Zamperla zoals bijvoorbeeld de Magic Bikes, Disk’O (Coasters), Rocking Tug, Thunderbolt en NebulaZ. “We zijn ervan overtuigd dat deze oplossing zeer nuttig zal blijken voor onze klanten om bezoekers een zo veilig mogelijk bezoek aan te bieden”, voegt Zamperla nog toe. Tot nog toe zijn er nog geen plexi-wanden aangebracht op attracties.

 

Bron en foto’s: Zamperla