Verhaal achter Star trek: Mission Enterprise

Het thema van de nieuwste achtbaan van Movie Park Germany is gebaseerd op een wel zeer gekend thema, bijna iedereen zal al wel eens van Star Trek gehoord hebben. De rechten van deze serie zijn in handen van het CBS , en Movie Park mag voor 10 jaar gebruik maken van het Star Trek Thema. De achtbaan is de eerste en enige achtbaan ter wereld met een Star Trek Thema.

 

Het verhaal

Als pas nieuwe opgeleide Starfleet cadet kom je binnen op de Academy, maar er heeft zich een situatie voorgedaan. Je wordt onmiddellijk via een transportruimte opgestraald naar de NCC-1701-D , een Enterprise schip dat op weg was naar een bijeenkomst van de federatie. Echter werd het schip onderschept door de BORG, een gemeenschap van Cyborgs.

 

Elke borg is verbonden met elkaar, waardoor ze informatie super snel kunnen doorgeven en zich in elke situatie zeer snel kunnen aanpassen. Ze functioneren als 1 groot geheel, elke afzonderlijk borg heeft geen eigen wil of persoonlijkheid. Een borg schip ziet er trouwens uit als een kubus, en heeft geen logische indeling zoals de Enterprise, er is geen brug, ziekenboeg, eetzaal enzoverder.

 

De borg hebben de bemanning van de NCC-1701-D naar hun schip gebracht en trekken het schip met hun mee via een trekstraal. De nieuwe cadetten, wij dus, zijn aangewezen om het schip en de bemanning te redden. Eens je opgestraald bent, kom je terecht op de brug van het getroffen Enterprise schip, daar krijg je de missie te horen. Niet iedereen van het schip blijkt gevangen genomen te zijn. Gelukkig kunnen de overblijvende leden jullie de missie uitleggen.

 

De missie is heel simpel. Elke cadet zal een kleine shuttle besturen en hiermee recht doorheen de beschermingsschilden van het schip van de Cyborgs vliegen. Eens het schild faalt zullen de belangrijkste systemen van het schip vernietigt zijn.

 

De achtbaan zelf stelt de shuttle voor die doorheen het schild van het Borg schip vliegt, eens de rit gedaan is, is ook de missie voorbij en is het Borg schip vernietigd en de bemanning gered.

 

 

Bron: Moviepark

Foto: Bob