Eigenaar Olympia Looping overleden

Droevig nieuws uit de kermiswereld. Daar is Rudolf Barth, de eigenaar van de grootste mobiele achtbaan ter wereld, op 80-jarige leeftijd gestorven. Barth is een zeer gekende persoon in de kermiswereld en reisde al sinds 1989 rond met de wereldbekende attractie.

 

Rudolf Barth werd geboren in 1939 en is vooral bekend als eigenaar van Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld. Barth stierf vredig in zijn slaap na een korte ernstige ziekte. Hij werd 80 jaar oud. Olympia Looping zal nu verder geëxploiteerd worden door zijn zoon Otto Barth en kleinzoon Michael Barth die ook al de laatste jaren rondreisde met de attractie.

Olympia Looping is niet zomaar een achtbaan. De rollercoaster werd ontworpen door Anton Schwarzkopf in 1989 en ging in première op het Oktoberfest in München van hetzelfde jaar. De achtbaan heeft indrukwekkende statistieken met een hoogte van 32,5 meter en een lengte van maar liefst 1250 meter. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 80 km/u bereikt en zijn er krachten tot 5,2 G te voelen. Maar het indrukwekkendste en meest iconische aan de rollercoaster zijn de 5 loopings in het parcours die samen de Olympische ringen vormen.

 

Bron: general-anzeiger-bonn